Ремзи Шаља осуђен на 14 година затвора за ратнe злочине

Суд у Призрену осудио је на 14 година затвора бившег припадника ОВК, Ремзија Шаљу, познатијег као Црвена кртица, за почињене ратне злочине над цивилним становништвом, јавио је приштински портал Љајми.

Према одлуци суда, Шаља ће остати у притвору све док изречена пресуда не постане правоснажна.

Иначе, Шаља је у децембру прошле године добио позив од Тужилаштва Специјалног суда, формираног за процесуирање починилаца ратних злочина над Србима и другим несрпским становништвом током последњих сукoба на КиМ.

Након добијања позива, Шаља је напустио косовску територију да би избегао одазивање Специјалном суду, чије седиште је у Хагу.

Косовска полиција га је у мају ухапсила у Сувој Реци, након чега му је одређен притвор.

Према оптужници косовског тужилаштва, Шаља је недалеко од Суве Реке средином 1998. године учествовао у отмици Хаџија Пертешија, чије је тело пронађено неколико дана касније у оближњем селу Дуље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво