Сину Жељка Митровића годину дана кућног затвора

Син власника Пинк телевизије Жељка Митровића, Александар Митровић, осуђен је данас на годину дана кућног притвора уз електронски надзор (наногицу) због саобраћајне несреће у којој је настрадала Андреа Бојанић (17) у јулу 2013. године.

Портпаролка Првог основног суда у Београду Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је Митровић осуђен због кривичног дела "тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и кривично дело непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди".

Митровићу млађем се урачунава у казну време које је провео у притвору од 19. јула 2013. до 4. октобра исте године, тако да му је остало да одслужи мање од 10 месеци.

Истом пресудом изречена му је и мера безбедности забране управљања моторним возилом од годину дана.

Митровић је 18. јула 2013. године, возећи џип БМВ Устаничком улицом на пешачком прелазу ударио и усмртио Андреу Бојанић.

Према наводима тужилаштва, возио је брзином већом од 81 километар на сат.

Митровић је побегао са места несреће, а у полицију га је одвео његов отац Жељко Митровић. Тим поводом огласио се на Твитеру Митровићев отац, наводећи да његов син није крив.

"После три вештачења, које нисам тражио ја или мој син Александар, већ тужилаштво, сва три су потврдила да мој син Александар није крив, али је данас суд осудио мог сина само зато што је мој син! Е, мој часни суде!", написао је Жељко Митровић на Твитеру.

Саво Бојанић, отац настрадале девојке, сматра да је одлука суда "пресуда оцу, а не сину" и да је реч о "политички мотивисаној пресуди".

Медији су пренели да су и Бојанић и Прво основно тужилаштво најавили жалбу на ову пресуду.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво