Горан Козић осуђен због увреде Верана Матића

Први основни суд у Београду казнио је бившег саветника главног и одговорног уредника листа "Илустрована политика" Горана Козића новчаном казном од 150.000 динара, због вређања Верана Матића у тексту "Веране, Веране мамографу један".

Матић је поднео приватну тужну против Козића због текста ообјављеног у листу Илустрована политика у децембру 2018. године.

Како је саопштио Матић, Козић је током суђења признао да је одређеним изјавама увредио Матића, али је у своју одбрану рекао да је после тог текста поднео оставку и извинио се Матићу, али је суд сматрао да то није довољно за блажу казну.

Матић је рекао да је задовољан вођењем поступка и начином на који је донета пресуда.

Током суђења, Матић је инсистирао да суд донесе пресуду о наводима из текста, јер је био уверен да ће се прекршај поновити.

"У очигледној намери да ме лично дискредитује, Козић се користио очигледним лажима да сам утицао да он буде отпуштен из Политике, као и његова супруга која је била тада у другом стању, и из тога је извукао закључак да сам фашиста, иако је било јасно да нисам имао никакве позиције
које би могле да утичу на његову ситуацију у Политици", рекао је Матић.

Тенденциозно пласирајући информације о признањима које сам добио, постојала је намера да ме Козић у тексту повеже са неоправданим бомбардовањем Србије, додао је Матић.

Он је навео и да је посебно узмемирујућа била чињеница да је текст објављен у низу од четири броја Илустроване политике", који је започет насловном страном и текстом "Пси су пуштени".

На донету пресуду Козић има право жалбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара