Експлозија на градилишту у Нишу, повређена три радника

У насељу "Стеван Синђелић" у Нишу око 14 часова дошло је до експлозије на градилишту станова за припаднике војске и полиције. Тројица радника са лакшим повредама пребачена су у Клинички центар, а остали су евакуисани.

Багер је, како се претпоставља, закачио бомбу приликом извођења грађевинских радова. Очевици кажу да се чула јака детонација.

"Чули смо јаку детонацију, експлозију, сви смо истрчали напоље. Јак дим створио је облак изнад детонације, видели смо исто како људи трче, уплашени смо били сви", каже Небојша Тасић.

Тројица радника који су лакше повређени су турски држављани, јер 190 станова за војску и полицију граде заједно домаћа фирма "Миленијум тим" и предузеће "Ташјапи" из Турске.

У Клиничком центру у Нишу кажу да им је здравствено стање стабилно.

Још није потврђено да ли је на градилиштву експлодирала касетна бомба из периода НАТО бомбардовања.

Током бомбардовања 1999. године на Ниш је бачено више од 3.000 касетних бомби. Упркос неколико акција чишћења, претпоставља се да их још има на подручју града.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 26. јун 2019, 17:48) - Goran [нерегистровани]

Pitanje

Ti stanovi se grade od para koje poticu iz budzeta republike srbije.Bilo bi lepo da se rts zainteresuje zasto to radi strana firma i odakle uopste turci u nisu kao izvodjaci radova?

(среда, 26. јун 2019, 16:22) - Вибрирајући трилер [нерегистровани]

Ништа није случајно

Порука од јуначког војводе Синђелића, мислите о томе.