Експлозија на градилишту у Нишу, повређена три радника

У насељу "Стеван Синђелић" у Нишу око 14 часова дошло је до експлозије на градилишту станова за припаднике војске и полиције. Тројица радника са лакшим повредама пребачена су у Клинички центар, а остали су евакуисани.

Багер је, како се претпоставља, закачио бомбу приликом извођења грађевинских радова. Очевици кажу да се чула јака детонација.

"Чули смо јаку детонацију, експлозију, сви смо истрчали напоље. Јак дим створио је облак изнад детонације, видели смо исто како људи трче, уплашени смо били сви", каже Небојша Тасић.

Тројица радника који су лакше повређени су турски држављани, јер 190 станова за војску и полицију граде заједно домаћа фирма "Миленијум тим" и предузеће "Ташјапи" из Турске.

У Клиничком центру у Нишу кажу да им је здравствено стање стабилно.

Још није потврђено да ли је на градилиштву експлодирала касетна бомба из периода НАТО бомбардовања.

Током бомбардовања 1999. године на Ниш је бачено више од 3.000 касетних бомби. Упркос неколико акција чишћења, претпоставља се да их још има на подручју града.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво