Продужен притвор осумњиченима за убиство Ивановића

Суд у Приштини продужио је за још два месеца притвор припаднику КПС Недељку Спасојевићу и Марку Рошићу, осумњиченима за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године.

Осумњичени су у притвору седам месеци, од новембра прошле године, без подигнуте оптужнице.

Спасојевићев бранилац Негован Шарановић рекао је Танјугу да га је о продужењу притвора обавестио његов брањеник, који га је звао из притворске јединице у Гњилану.

Адвокат је негодовао јер није добио предлог тужиоца за продужење притвора на који је имао право да се жали.

Шарановић је, међутим, најавио да ће се жалити на ново решење суда којим је притвор продужен за још два месеца.

Иначе, по косовским законима притвор може без оптужнице да траје и дуже од шест месеци, ако то налажу околности истраге и конкретног случаја.

У српском праву после шест месеци осумњичени мора да се пусти на слободу, ако тужилаштво у том року не подигне оптужницу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи