Опљачкано возило српске новинарске екипе

Возило "Глас југа" и "Ким радија" из Чаглавице обијено у центру Приштине на паркингу у близини станице косовске полиције и бившег седишта УНМИК-а. На аутомобилу је разбијено стакло, а из возила су украдена и два мобилна телефона.

У центру Приштине на паркингу испред спортског центра "Боро и Рамиз" у близини станице косовске полиције и бившег седишта УНМИК-а обијено је јутрос возило новинарских екипа "Глас југа" и "Ким радија" из Чаглавице.

На аутомобилу је разбијено лево бочно стакло, а из возила су украдена и два мобилна телефона. Случај је пријављен припадницима Косовске полицијске службе који су извршили увиђај.

Инцидент се догодио док су новинарске екипе пратиле прес конференцију команданта Кфора Маркуса Бентлера и врховног команданта НАТО-а у Европи адмирала Џејмса Ставридиса.

Удружење новинара Србије (УНС) и његов огранак у покрајини Друштво новинара Косова и Метохије затражили су од представника полиције да одговорне за овај инцидент ухапсе и саопште мотиве због којих је возило српске новинарске екипе оштећено.

"Забрињавајуће је да се овакви инциденти догађају у непосредној близини полицијске станице у Приштини у време када је фреквентност људи и возила у овом делу града веома велика", оценио је председник Друштва новинара КиМ Жељко Тврдишић.

Тврдишић је истакао да полиција мора предузети додатне мере како би сви новинари, без обзира на националну припадност, и њихова имовина били заштићени на Косову.

УНС и Друштво новинара Косова и Метохије о овом инциденту обавестиће и представнике ЕУЛЕX-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи