Склопљен "Досије Цеца"

Стигла документација из фудбалског клуба "Арис" која се тиче трансфера Мирослава Савића из "Обилића", а њеним превођењем требало би да се оконча истрага коју Окружни суд води против Светлане Ражнатовић више од шест година.

Окружном суду у Београду достављена је комплетна документација у вези са истрагом против фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић из више страних држава путем међународне правне помоћи, изјавила је данас агенцији Танјуг портпаролка тог суда Ивана Рамић.

Пре два дана суду је стигла документација из Грчке, а раније су достављени неопходни писани документи из Француске, Бугарске, Турске, Аустрије и Русије, навела је Рамићева.

Према њеним речима, документација из солунског фудбалског клуба "Арис" послата је на превођење и тек по окончању превода суд ће упутити списе предмета Окружном тужилаштву на одлуку о оптужници.

Рамићева је објаснила да је истражни судија, поступајући по предлогу тужилаштва за допуну истраге против Ражнатовићеве, у поступку међународне правне помоћи замолним путем преко надлежних министарстава затражио одређену писану документацију из више земаља.

Документација из "Ариса" тиче се трансфера фудбалера Мирослава Савића из "Обилића", а њеним превођењем требало би да се оконча истрага коју Окружни суд води против Ражнатовићеве више од шест година.

Тужилаштво ће по пријему списа предмета одлучити да ли ће подићи оптужницу, затражити допуну истраге или ће одустати од кривичног гоњења Ражнатовићеве и њене сестре Лидије Величковић која се сумњичи да јој је помагала у сумњивим трансакцијама.

Окружно тужилаштво у Београду је прошле године, после шест месеци размишљања о подизању оптужнице против Ражнатовићеве, поново предложило суду да допуни истрагу против ње, односно прибави документацију о продаји појединих фудбалера Обилића страним клубовима.

Истрага против против удовице Жељка Ражнатовића Аркана, почела је после њеног хапшењем у акцији "Сабља", 2003. године.

После два месеца у притвору, Ражнатовићева је пуштена да се брани са слободе од сумњи да је као некадашња председница ФК "Обилић" противправно присвајала део новца од трансфера 15 фудбалера у стране клубове и на тај начин противправно прибавила 22.529.000 марака и 480.000 америчких долара, (око 11 милиона евра) за колико је и оштетила клуб са Врачара.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи