Ухапшени због крађе тестова остаје у полицијском притвору

Виши суд Београду одбио је жалбе на решење о задржавању до 48 сати којим је по налогу тужилаштва полиција одредила И. С. осумњиченом за крађу тестова из математике.

Жалбе су синоћ поднели И. С. и његов бранилац Димитрије Илић.

Одлуку којом је жалба одбијена донео судија за претходни поступак, рекла је за Танјуг портпаролка суда Татјана Тешић.

И. С. би на саслушање у Више јавно тужилаштво требало да буде приведен сутра, а након тога тужилаштво ће одлучити да ли ће од суда тражити да му одреди притвор.

Према решењу о задржавању И. С. је извршио кривично дело повреда тајности података у стицају да кривичним дело одузимање туђе ствари.

Полиција је раније саопштила да се он сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Након тога је, како се сумња отишао у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом је тај примерак бацио у ве-це шољу и уништио га.

Полиција је навела да је осумњичени је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, како додаје полиција, сумња се да је уз помоћ сина, решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације "вајбер", делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

број коментара 0 Пошаљи коментар