Сутра пресуде навијачима "Рада"

Због убиства навијача ФК "Вождовац" Бојана Мајића 4. августа 2006. године, сутра ће бити изречене пресуде четворици навијача ФК "Рад".

Пред Окружним судом у Београду настављено је суђење навијачима фудбалског клуба "Рад", оптуженим за учествовање у тучи у којој је убијен навијач ФК "Вождовац" Бојан Мајић, 4. августа 2006. године.

На суђењу заменик Окружног тужиоца Дубравка Дмитровић предложила је суду да се оптужени огласе кривим и осуде по закону, наводећи да је током поступка неспорно утврђено да је оптужени за убиство Бојан Хрватин нанео повреде покојном Мајићу.

Хрватину, који је ухапшен после вишемесечног бекства, прети казна до 15 година затвора.

Он није изнео завршну реч на суђењу, већ је навео да се придружује наводима свог браниоца Милана Вујина, који је тврдио да нема доказа да је Хрватин убио Мајића, напомињући да га нико од саслушаних сведока није видео да то чини.

Оптужени изјавили саучешће породици Мајић

Остали оптужени Александар Ковачевић, Александар Павловић и Горан Пантелић терете се за кривично дело учествовања у тучи за које је запрећена казна до пет година затвора.

Њих тројица су изјавила саучешће Мајићевој породици.

Пуномоћник Мајићеве породице, адвокат Небојша Главаш, у завршној речи је затражио од суда да се оптужени огласе кривим, уз напомену да "отац усмрћеног навијача 'Вождовца' не седи у судници у знак одмазде према оптуженима, већ да би сазнао зашто је остао без сина".

"То нажалост није успео, пошто и даље не зна мотив убиства, а то сигурно није било навијање", навео је Главаш.

Судско веће судије Бранислава Блажића изрећи ће пресуду оптуженима сутра у 14 часова. Поред Мајића у возу је рањен његов пријатељ Огњен Николић.

Сукоб навијача је почео на железничкој станици у Железнику, када је група младића с обележјима ФК "Рад" сачекала воз који је саобраћао на линији Београд-Бар и сукобила се са навијачима ФК "Вождовац".

Према оптужници, Хрватин је извадио нож и Мајића неколико пута убо у врат и раме, а неко од насилника је и Николића ножем убо у леђа. После тога, насилници су повукли ручну кочницу, зауставили воз, искочили из вагона и побегли.

Хрватин је после више од годину дана бекства ухапшен, а остали окривљени су до тада кривицу за убиство свалили на њега, после чега је и оптужница прецизирана па Ковачевић више не одговара за убиство већ само за учешће у тучи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи