Случај "Жута кућа": Нови детаљи

Тужилаштво за ратне злочине има нова сазнања о злочинима припадника ОВК на Косову у случају познатом као "трговина органима". Известилац Савета Европе Дик Марти спреман да тај случај расветли до краја, тврди тужилац Владимир Вукчевић.

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да то Тужилаштво има врло прецизна нова сазнања о неким особама којe би моглe бити потенцијални сведоци у истрази о злочинима припадника ОВК на Косову и киднапованим Србима и другим неалбанацима у случају познатом као "трговина органима".

"Имамо врло прецизна нова сазнања о људима који су били на самом месту догађаја и који би могли отворити предмет у правом смислу те речи", рекао је Вукчевић у интервјуу за новосадски "Дневник".

Према његовим речима, Тужилаштво свакодневно долази до нових информација у том предмету, како од међународних, тако и од домаћих извора, и због тога се нада да ће "врло скоро моћи да се одмота клупко једног од најмонструознијих злочина са којим смо се до сада сусрели".

"Желим још једном да нагласим да Тужилаштво за ратне злочине у том случају занима судбина киднапованих и несталих на Косову, а све што прелази сферу кривичних дела ратних злочина требало би да буде предмет интересовања оних који процесуирају организовани криминал, у овом случају у међународним размерама", рекао је Вукчевић.

Тужилац за ратне злочине је додао да има утисак да је и известилац Савета Европе о случају "трговина органима" Дик Марти веома заинтересован за ту истрагу и да је спреман да тај случај расветли до краја.

"Упознајемо га са сваком новом информацијом до које дођемо. Већ неколико пута до сада сам рекао да од њега очекујем објективан извештај јер је на мене оставио утисак великог професионалца и часног човека. Не желим да на било који начин вршим притисак на њега", рекао је Вукчевић.

Према његовим речима, у доказима до којих долази Тужилаштво има наговештаја да су жртве тог злочина и грађани европских земаља.

"Управо од амбасада и других представника тих земаља добили смо велики број података који расветљавају случај", рекао је Вукчевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи