Ухапшен Ремзи Шаља, следећа станица Хаг

Један од локалних команданата Ослободилачке војске Косова Ремзи Шаља, који је у јануару "нестао" после позива који му је упутило тужилаштво Специјалног суда пред којим ће се водити процеси против бивших припадника ОВК, ухапшен је у Сувој Реци, јављају приштински медији. Шаљи је одређен једномесечни притвор.

Хапшење првог бегунца од стране новог суда за ратне злочине потврдио је његов адвокат Натал Буљакај, а косовска полиција је касније саопштила да је Шаља ухапшен у својој кући у Сувој Реци.

Посла хапшења, одређен му је притвор у трајању од 30 дана.

Шаља је позив за саслушање у Хагу добио још у децембру, али је нестао недуго пошто је објавио да се неће предати том трибуналу.

Према оптужници косовског тужилаштва, Шаља је недалеко од Суве Реке средином 1998. године учествовао у отмици Хаџија Пертешија, чије је тело пронађено неколико дана кaсније у оближњем селу Дуље.

Специјални суд за злочине ОВК упутио је Шаљи позив за саслушање средином децембра, али је бивши командант ОВК одмах рекао да се неће појавити у Хагу.

Позиви за саслушање у Хагу до сада су упућени на адресе десетак бивших команданата ОВК, укључујући и некадашњег шефа главног штаба ОВК Сулејмана Сељимија.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 25. мај 2019, 01:38) - anonymous [нерегистровани]

na ekskurziju u hag

Osudice ga isto kao sto su osudili Hrvate,Muslimane i osale mu saborce iz OVK.Ovo je predstava za mase,do sad smo shvatili kako i zbog cega je osnovan nazovi sud u hagu.

(петак, 24. мај 2019, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Cuj

Nestao a uhvatili ga u njegovoj kuci...

(петак, 24. мај 2019, 18:18) - anonymous [нерегистровани]

dobro smisljena prica

" Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija," Zbog toga Hag njega ne moze suditi vec ce to predati kosovskim sudovima jer ko zna kakva je prica smisljena sto je oteo Albanca.Optuznica za novi sud u Hagu je iskljucivo zlocin pripadnika OVK nad Srbima.

(петак, 24. мај 2019, 17:13) - anonymous [нерегистровани]

HAG

salju Salju za Hag.