Ухапшена група нарко-дилера, заплењено више од сто килограма марихуане

Седам особа, чланова организоване криминалне групе, ухапшено је због сумње да су извршиле кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела, саопштио је МУП.

Ухапшени су М. Р. (1978), В. Н. (1977), М. Ч. (1972), М. Н. (1980), М. М. (1981), В. Ј. (1972) и А. Н. (1974).

Осумњичени се терете да су, у периоду од 2017. године до хапшења, инсталирали више илегалних лабораторија за производњу марихуане на територији Аустрије и Чешке, где су производили марихуану, коју су дистрибуирали широм Европе.

Они су уз помоћ "курира" превозили наркотике у возилима са специјално израђеним бункерима. Такође, сумња се да су на тај начин транспортовали и кокаин и хероин широм Европе и организовали уличну продају хероина на територији Беча у Аустрији.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Заплењено је 105,6 килограма марихуане, откривне су три лабораторије са 3.354 биљке канабиса, 1,4 килограма хероина, 3,5 килограма кокаина, 12,5 килограма парацетамола, 61.000 евра, као и већа количина опреме за илегалне лабораторије.

У вишемесечној акцији Заједничког истражног тима полиција и тужилаштава Србије, Аустрије, Чешке и Словачке на територији ових земаља у претходном периоду укупно је ухапшена 31 особа, који су српски држављани, а откривене су илегалне лабораторије за узгајање марихуане у вештачким условима и заплењена је већа количина наркотика, саопштио је МУП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи