Палицама и ножевима напали Роме у Лесковцу

Група од око 50 особа наоружана палицама, шипкама и ножевима напала је Роме у ромском насељу Подворце у Лесковцу. Приведено је сeдам малолетника, саопштила је лесковачка полиција.

Како се наводи у саопштењу Полицијске управе Лесковац, неколико особа напало је синоћ петорицу младића ромске националности када су играли кошарку у дворишту једне основне школе.

Други напад на петорицу Рома догодио се код једног хотела, у којем је учествовало је више особа.

Због сумње да су учествовали у овим нападима, приведено је седам малолетних особа, наводи се у саопштењу.

Против седам малолетних особа, полиција ће, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Лесковцу, поднети кривичне пријаве због сумње да су извршиле кривично дело насилничко понашање.  

Портпарол Полицијске управе у Лесковцу Бобан Здравковић рекао је за Фонет да полиција и тужилаштво интензивно раде на овом случају и том приликом позвао на смиривање тензија.

Мештани тврде да је реч о организованом нападу навијача хулигана и да се плаше да ли могу своју децу да пусте у школу.

Полицији је синоћ пријављен и трећи догађај да је на весељу у ромском насељу неколико женских особа ромске националности напало више непознатих мушкараца.

Након рада на терену и разговора са присутнима, полиција у Лесковцу је утврдила да није било напада, каже се у саопштењу ПУ Лесковац.

Ромски представници су позвали сународнике да не наседају на провокације, али и упозоравају полицију и представнике града да ће, уколико их не заштите, а хулигани их опет нападну, морати сами да се бране.

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња, Зорана Михајловић, осудила је нападе на становнике ромских насеља у Лесковцу. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво