Ухапшени челници општине Пожега

Припадници МУП-а ухапсили су општинско руководство у Пожеги због злоупотребе службеног положаја.

Ухапшени су председник општине Милан Божић (1957), председница скупштине општине Зорица Митровић (1970) и њен супруг Милинко Митровић, као и начелник општинске управе Велимир Максић (1970) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Такође, ухапшен је и Владимир Гавриловић (1970) одговорно лице Агенције за процену некретнина "Горски Ивањица", због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком и продужено кривично дело фалсификовање исправе.

Сумња се да су Божић, Митровићева и Максић у периоду од 2017. до 2018. године у четири поступка набавки наручиоца Општинске управе Пожега, одобрили плаћање по рачунима издатим од стране извођача посла, иако наведене услуге и радови нису били извршени у тренутку плаћања, а поступци предметних набавки нису спроведени у складу са законом.

На овај начин су предузетничкој радњи "Горски" прибавили корист од 1.360.000 динара, а Општинској управи општине Пожега причинили штету у том износу.

На те и бројне друге неправилности дуже од годину дана указује група грађана Иницијатива за Пожегу.

"Сматрамо да је ово само почетак који ће се завршити једним судским епилогом, који ће послати на заслужене казне све оне који су учествовали у кривичним делима, на која смо ми све ово време указивали", каже Александар Дивовић из Групе грађана Иницијатива за Пожегу. 

Такође, осумњичена Зорица Митровић је приликом извођења молерских радова за општину Пожега, од извођача радова у више наврата након извршеног плаћања затражила и преузела новац у укупном износу од 200.000 динара, чиме је себи прибавила имовинску корист у наведеном износу.

Осумњичени Владимир Гавриловић је у поступку јавне набавке мале вредности наручиоца Општинске управе општине Пожега, супротно закону, договарао са другим понуђачем и предузео противправне радње у намери да посао буде додељен предузетничкој радњи његове супруге.

Како се сумња, он је израдио лажне исправе о пријему пројектно-техничке документације у намери да их употреби као праве.

У овој акцији, приликом претреса стана осумњичене Зорице Митровић пронађени су пиштољ и ловачка пушка који, како се сумња припадају њеном супругу Милинку Митровићу за које нема дозволу.

Њему је, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво