Суд у Приштини продужио притвор Србину осумњиченом за ратне злочине

Посебно веће за ратне злочине Основног суда у Приштини продужило је за још два месеца притвор Златану Крстићу из Крагујевца, који је средином априла ухапшен због сумње да је 1999. године починио ратне злочине на Косову и Метохији, у селу Доње Неродимље у општини Урошевац.

Крстићев бранилац Дејан Васић рекао је Танјугу да, иако је дужно да поступа хитно, приштинско тужилаштво за месец дана није обавило баш ни једну истражну радњу.

Са таквим поступањем се, каже, није сусрео током последњих 10 година рада.

"Крстић није био припадник војске ни полиције, а од седамдесетих година живи у Крагујевцу и на Косово није долазио таком рата. Родно Неродимље је након рата посећивао у више наврата и сретао се са кључним сведоком тужилаштва, без икаквих проблема", напоменуо је Васић.

Против Крстића се води истрага због сумње да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва.

Специјално тужилаштво за ратне злочине Косова терети Крсића да је као припадник југословенске полиције учествовао у убиству четворо цивила и протеривању 19 чланова породице Нуха из Неродимља код Урошевца.

Tо је први предмет који ће бити процесуиран пред Посебним одељењем суда у Приштини специјализованом за поступање у предметима ратних злочина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи