Локализован пожар у солитеру на Вождовцу, пронађено тело

Припадници Сектора за ванредне ситуације у Београду локализовали су пожар који је избио у једном стану на Вождовцу. Претрагом стана пронађено је једно беживотно тело.

Ватра је избила у 13.45 у стану на 17. спрату солитера који се налази у улици Војводе Степе 114, у близини цркве на Вождовцу.

Пожар је локализован око 15 часова. Ватрогасне екипе, осим једне која је остала из предострожности, напустиле су место пожара око 17 часова.

Претрагом стана пронађено је једно беживотно тело. Према наводима једне станарке, у стану који се запалио живела је 82-годишња старица.

Лекарска помоћ указана је станару са 20. спрата који се нагутао дима. Он је након тога превезен на токсикологију ВМА.

Ватрогасци су током интервенције највише проблема имали због блиндираних врата на улазу у стан у ком је избио пожар. 

Наталија Јовановић, која живи изнад стана у ком је избио пожар, испричала је Танјугу да је ватра захватила и стан порег тог који се запалио.

Како је рекла, видела је да густ дим куља ка прозору њеног стана, изашла је на терасу и "осетила као да ће да се угуши", после чега је сишла и позвонила на врата комшинициног стана.

"Није отворила, онда сам кренула од врата до врата да упозорим остале комшије. Верујем да је комшиница остала у стану, она има 82 године и ретко излази. Као да сам чула њене кораке испред врата, али није отворила", испричала је Јовановићева за Танјуг и додала да су се сви станари евакуисали из зграде. 

Очевици несреће испричали су да је "ватра била огромна", да је црни густи дим куљао на све стране.

"Пуцали су прозори као да је бомба", испричала је једна станарка. 

За сада се не зна шта је узрок пожара. Истрага је у току. 

У саопштењу који је проследила Градска управа, заменик градоначелника Горан Весић је истакао да су ватрогасне екипе стигле на лице места четири минута по добијању позива, тачније у 13.54.

Весић је замолио медије да вести о пожару у овом солитеру не преносе сензационалистички.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво