У Перуу осуђен Србин, вођа клана "Америка"

Апелациони суд у Перуу правоснажно је осудио Зорана Јакшића (57), наводног вођу групе кријумчара дроге "Америка", на 25 година затвора због трговине наркотицима.

На захтев тужиоца за организовани криминал Артура Москуеира Корнехоа, ранија казна Зорану Јакшићу од 20 година затвора повећана је за пет година.

Претходно је ухапшен у јулу 2016. године током операције специјалне јединице перуанске полиције ДИРАНДРО.

Према саопштењу перуанског тужилаштва, Јакшић је набављао велике количине кокаин хидрохлорида и био је главни финансијер међународне мреже посвећене илегалној трговини дрогом под називом "Голондринас".

Осим Јакшића, због трговине наркотицима и припадништва организацији "Голондринас" осуђен је и Хорхе Медина Гавиљан, познат под надимком Јота, на 35 година затвора, преносе медији.

Браћа Мауро Алгумер Вилка Анхел и Валтер Алгумер Вилка Сони добили су по 25 година затвора као људи у врху ове организације, а иста казна изречена је Хектору Соту Кордови.

На по 15 година затвора осуђени су и чланови групе Хесениа Мозо Квијано, Фреди Емерсон Типе Меза и Мигел Анхел Виљануева Флорес.

Медији преносе да се Јота сматра вођом илегалне трговине дрогом на међународном нивоу, будући да је његова организација испоручивала велике количине кокаина транснационалним организацијама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво