Кућни притвор за још 19 повратница из Сирије

Основни суд у Приштини одредио је једномесечни кућни притвор за још 19 жена повратница из Сирије, а одлука је донета на основу захтева Специјалног тужилаштва Косова.

Кућни притвор одређен им је је због кривичног дела придруживања или учешћа у страној војсци или полицији, страним паравојним или параполицијским формацијама, у групним или појединачним организацијама ван територије Косова.

Кривична дела за која се терете произилазе из Закона о забрани учешћа у страним конфликтима и Кривичног законика Косова.

Основни суд је у уторак одредио једномесечни кућни притвор за још 10 жена.

У саопштењу суда које преносе медији са Косова, наводи се како постоји основана сумња да су осумњичене од 2014. до 20. априла ове године биле у конфликтним зонама у Сирији и Ираку.

У петак увече на Косово је, уз подршку Сједињених Америчких Држава, из Сирије враћено 110 људи с Косова, међу којима 32 жене, 74 детета различитог уизраста и четворица борца, који су одмах ухапшени и одређен им је једномесечни притвор.

Они су, како наводи Радио слободна Европа, на Косово довезени америчким војним авионом.

Западни медији су у петак известили како "није јасна улога САД" у овом трансферу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво