Хапшења због сумње на прање новца

Полиција је ухапсила седам особа због постојања основа сумње да су извршили више коруптивних кривичних дела, чиме су оштетили буџет Републике Србије за више од 32 милиона динара, саопштио је МУП.

Како се наводи, ухапшени су Д.Д. (1973), одговорно лице "Вега фрут" из Књажевца, због сумње да је извршио кривична дела прање новца, пореска утаја, неосновано исказивање износа за повраћај пореза и пореских кредита, недозвољен промет акцизних производа и недозвољено складиштење робе.

Ухапшени су и С.П. (1964), радница предузећа "Вега фрут", и С.Н. (1967), одговорно лице "Џервина" из Новог Сада - огранак у Књажевцу и власник пољопривредног газдинства.

Они се терете да су извршили кривична дела прање новца, пореску утају и неосновано исказивање износа за повраћај пореза и пореских кредита.

Због сумње да су извршили кривично дело прање новца ухапшени су Н.М. (1963), фактички одговорно лице "Вега фрут", и Б.С. (1965), одговорно лице фирме "Фриго флора транс" из Књажевца, док се Д.Б (1957) и Д.Ј. (1972), власници пољопривредних газдинстава, терете за прање новца и пореску утају.

Сумња се да је С.Н., као одговорно лице предузећа "Џервин", од јануара 2016. до краја 2018. године вршио уплату новчаних средстава на текући рачун фирме "Вега фрут".

Како се сумња, Д.Д. је потом заједно са С.П. по основу фиктивних рачуна извршио пренос новца на рачун "Фриго флора транса" и по основу фиктивног откупа пољопривредних производа уплатио на текуће рачуне пољопривредних газдинстава Д. Б и Д.Ј.

Те износе у готовини Д.Б. и Д.Ј. подизали су са својих текућих рачуна и предавали Д.Д., Н.М. и С.Н.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво