Лисице због вишања, оштећен буџет Србије

Седам особа је ухапшено због сумње да су оштeтили буџeт Републике Србије за 32 милиона динара и прибавили противправну имовинску корист од 29,1 милион динара.

Акцију су спровели инспектор Пореске полиције и Посебно одељење за корупцију МУП-а Србије.

"Ухапшено је седам лица због постојања основа сумње да су као саучесници извршили више кривичних дела: пореска утаја, прање новца, недозвољен промет акцизних производа и недозвољено складиштење робе, чиме су оштeтили буџeт Републике Србије за 32 милиона динара и прибавили противправну имовинску корист од 29,1 милион динара", наводи се у саопштењу Пореске управе.

У периоду од јануара 2016. до фебруара 2019. године, два одговорна лица привредних друштава из Књажевца су откупили вишње од физичких лица уз лажну документацију.

Затим су извршили пренос новчаних средстава са пословног рачуна привредних друштава на рачуне физичких лица који су подизали и враћали новац одговорним лицима, задржавајући део за себе.

Осумњичени нису евидентирали остварени приход од продаје пољопривредних производа у пословним књигама, а новац су задржали за своје потребе и избегли обрачун и плаћање ПДВ-а и пореза на доходак грађана у износу од 32.310.249,42 динара.

Такође, одузети су и акцизни производи (680 литара алкохолног пића) и друга роба у вредности од преко пет милиона динара без документације о пореклу ("роба на црно") која је складиштена у нерегистрованом магацину привредног друштва.

Против одговорних лица поднета је кривична пријава и одређена мера задржавања до 48 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво