Двојици Срба опет продужен притвор, почели штрајк глађу

Суд у Пришитини продужио је за још два месеца притвор припаднику КПС Недељку Спасојевићу и Марку Рошићу, осумњиченима за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године.

Њих двојица су иначе у понедељак ступила у штрајк глађу јер им суд није одобрио премештај из притвора у Подујеву у Косовску Митровицу, рекао је Танјугу Спасојевићев бранилац Негован Шарановић.

Трећем осумњиченом у овој истрази припаднику КПС Драгиши Марковићу притвор је укинут 22. фебруара и од тада се брани са слободе.

Адвокат Шарановић прецизирао је да је и Спасојевићу и Рошићу притвор продужен за два месеца, односно према овом решењу суда може да траје до 23. јуна.

Шарановић је најавио да ће уложити жалбу на решење о продужењу притвора Апелационом суду Косова.

Спасојевић и Рошић су у притвору од хапшења 24. новембра 2018. 

Марковић је осумњичен за кривично дело одавање службене тајне јер је наводно виђен на месту убиства Ивановића како прича мобилним телефоном.

Спасојевићу се на терет ставља "тешко убиство у помагању", као и недозвољено држање оружја, које му је пронађено у кући на тавану.

Омогућити Спасојевићу и Рошићу да се бране са слободе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић затражио је да Недељко Спасојевић и Марко Рошић, које Приштина сумњичи за умешаност у убиство Оливера Ивановића, буду хитно пуштени да се бране са слободе, и апеловао на појединце на српској политичкој сцени да не одмажу Србима на КиМ тако што ће помагати нашим непријатељима.

Ђурић је изјавио да се Спасојевић и Рошић, којима је притвор данас у Приштини продужен за још два месеца, у тамници држе без права на фер суђење и без било каквих доказа, а на основу некредибилних изјава и сведочења, попут оних које је дала Рада Трајковић.

"Апелујем на то да двојица Срба који се у притвору налазе од 23. новембра буду пуштена да се бране са слободе и апелујем на све у Србији који се баве политиком или било којом врстом јавне активности да својим деловањем и понашањем не погоршавају положај Срба на КиМ на начин на који је то учининила Рада Трајковић својим изјавама и исказима датим приштинским органима", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је објаснио да је свако ко има сазнања о неком кривичном делу дужан да та сазнања подели са надлежним органима Републике Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар