Шверцовао алат у вредности од 20.000 евра

Сто осамнаест комплета разног алата у вредности већој од 20.000 евра, за који нису плаћене никакве увозне дажбине, заплењено је јуче у једној кући у Зрењанину.

У кући педесетогогишњег српског држављанина полиција је затекла већу количину алата, због чега су позвали царинике да провере случај и спроведу контролу из своје надлежности, саопштила је Управа царина.

Цариници су већ у ходнику затекли наслагане комплете алата од којих је најзаступљенија марка била "хилти" (37 комплета), "бош" (35 комплета), "макита" (22 комплета) и друге ("милвоки", "хитачи", "диволт", "паслод", "тјеп" и "ремс").

Остале просторије и двориште били су пуне комплетима алата, а најзаступљеније су биле бушилице.

Власник, који није имао никакву документацију, рекао је цариницима да је трговац који који робу набавља на црно од продаваца који је доносе из Француске, Немачке и Холандије, да би је потом продавао преко интернета и огласа.

Заплењени алат смештен је у царински магацин у Зрењанину до окончања прекршајног поступка против власника, наводи се у саопштењу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 26. апр 2019, 20:24) - Seljak Mile [нерегистровани]

A

Zbog takvih kao ti i zbog takvog stava nam i jeste ovako...
Normalno je da majstori nemaju kad i rade na crno pa niti smeju niti mogu da dignu kredit i opreme se, inace mogu oni da plate novu opremu ali im je onda zarada manja jer istu moraju duze da otplacuju sto niko od njih ne zeli... Sve bih ja to lepo na tucanje kamena dok ne nauce kako se zivi. Krivimo ovu ili onu vlast za stanje u zemlji, a sta mi sami radimo? Samo gledamo kako i gde da ukrademo od te iste drzave...

(среда, 24. апр 2019, 11:53) - Igor Gavran [нерегистровани]

Teska Muka

Muka mi je dok ovo citam. Pa da nije ovakvih da prodaju majstorima polovnu a dobru busilicu oni ne bi imali sa cime da rade. Bolje da kupi polovan Hilti iz Nemacke za par stotina evra nego Kineza koji ce odmah da se raspadne. Otkud keramicarima 5000 evra za novu hilti busilicu? Mislite da oni ne bi voleli da kupe legalno, sa garancijom? Nemaju od cega! Ostavite narod na miru, kaznite ubice i kriminalce!!!