Тужилаштво анализира има ли основа да реагује због снимка на Твитеру

Тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић изјавио је да је тужилаштво обавештено о монтираном снимку објављеном на Твитеру, у којем се поједини медији и новинари означавају као издајници, и да је у току анализа да ли има места поступању по службеној дужности.

"Таргетирање не постоји као кривично дело. О догађају смо обавештени и у току је анализа чињеничног стања ради оцене да ли има места поступању по службеној дужности у кривичном поступку или се ради о догађају чије решавање спада у другу област права", рекао је Стаменковић Инсајдеру.

Раније данас је на профилу Наталије Дугоњић на Твитеру објављен клип у коме се новинар Слободан Георгиев, али и БИРН, ЦИНС и КРИК означавају као издајници који су "плаћени за пљување Вучића".

Тужилац је говорио и о случају три новинарке и сараднице Независног удружења новинара Војводине, које су на једној Фејсбук страници означене као "Новинарке које су осрамотиле Србију", што је резултирало и претњама смрћу, наводећи да је поднета пријава и да је поступање у току.

"Путем механизма Сталне радне групе за подизање безбедности новинара НДНВ је поднело кривичну пријаву против НН лица у вези наведених објава. Поступање је у току и о резултатима предузетих радњи донетим тужилачким одлукама јавност ће бити обавештена у складу са законом", рекао је Стаменковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар