Министарство правде обавештено о Суботићу

Министарство правде Србије данас је добило званично обавештење од бироа Интерпола у Београду да је Станко Суботић, оптужен у Србији за шверц цигарета, пуштен из екстрадиционог притвора у Русији због застарелости кривичног гоњења, према прописима Руске Федерације.

Министарство, међутим, још није добило одлуку руског тужилаштва и не може да се изјасни о разлозима којима су се руководили руски органи, наводи се у саопштењу Министарства.

Суботић је ухапшен у Моксви, по међународној потерници коју је расписао суд у Београду, 28. априла.

Министарство правде упутило је потом захтев за изручење, али је Генерално тужилаштво Русије тражило достављање допунских података о кривичном поступку против Суботића.

Министарство правде Србије је 10. јуна дало гаранције да ће се Суботићу судити само за дела за која је тражена екстрадиција, и да после завршетка судског процеса и издржавања евентуалне казне неће бити изручен трећој држави без сагласности Руске Федерације.

У том допису је указано и да је против Суботића 1998. и 1999. године покренута истрага због кривичних дела из Закона о девизном пословању, и због кривичног дела злоупотреба овласћења у привреди.

У саопштењу Министарства правде Србија наводи се и да, с обзиром на то да према кривичном законодавству Србије кривично гоњење Суботића није застарело, међународна потерница за њим остаје на снази.

Суботић се терети за злоупотребу службеног положаја, за шта је по Кривичном закону Србије запрећена казна од две до 12 година затвора.

Повезане вести:

Суботићу могуће суђење у одсуству

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи