Продужен притвор Александру Лукићу

Други општински суд у Београду продужио је за још месец дана притвор директору и власнику београдског грађевинског предузећа "Делта легал" Александру Лукићу, који се сумњичи да је утајио 64 милиона динара пореза.

Власнику грађевинског предузећа "Делта Легал" Александру Лукићу продужен је притвор још месец дана, изјавила је секретар Другог општинског суда у Београду Нада Ђорђевић.

У образложењу се наводи да је притвор продужен због опасности да би Лукић боравком на слободи могао да уништи или фалсификује доказе, понови кривично дело, или да утиче на сведоке и тако ремети истрагу.

Власник "Делта Легала" ухапшен је 21. новембра, а терети се да је извршио кривично дело утаје пореза од прихода стечених продајом станова у више зграда које је изградио у београдском насељу Филмски град са око триста стамбених јединица.

На тај начин је избегао обрачунавање и плаћање јавних прихода у износу око 64 милиона динара од 11. маја 2004. до 18. априла 2008. године.

Власник и директор "Делта легала" од раније је познат јавности, након оптужби које су на његов рачун изнели чланови Удружења "1.000 оштећених" са образложењем да их је преварио приликом куповине станова.

Реч је о купцима станова у Филмском граду које је градила и продавала Лукићева фирма, заједно са грађевинском фирмом "Станком".

број коментара 0 Пошаљи коментар