Очекује се талас нових позива од стране Специјалног суда за ОВК

У организацији ветерана бивше Ослободилачке војске Косова најављују нови број позива њиховим члановима од стране Специјалног суда за процесуирање злочина почињених на Косову, прецизирајући да их следећег месеца очекују на десетине.

"У априлу ће бити на десетине нових позива од Специјалног суда за чланове Ослободилачке војске Косова. Позивам све другове да одговоре овом суду. Велика је неправда сведочити за чист рат ОВК-а", рекао је председник Организације ратних ветерана Хисни Гуцати приштинским медијима.

Он каже да је након неколико недеља затишја, јуче упућена нова позивница и то бившем припаднику ОВК Рахиму Хашимију. Он ће се 9. априла појавити у Хагу као осумњичени.

Тужилаштво Специјалног суда са седиштем у Хагу, за злочине које су на Косову починили припадници бивше ОВК, почело је да позива и испитује бивше припаднике ОВК.

Први позив ове правосудне институције упућен је некадашњем команданту бивше ОВК на подручју Подујева Ррустему Мустафи, који је 14. јануара испитиван у Хагу.

Позив Специјалног суда, осим Мустафе, примио је и регионални командант ОВК у Дреници Сами Љуштаку, затим командант Главног штаба ОВК Сулејман Сељими, бивши председник војног суда ОВК Сокољ Добруна и други.

До сада је 25 припадника бивше ОВК позвано на испитивање од стране службеника Специјалног суда. Рахим Хашими биће 26 особа по реду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи