Јавни извршитељ нападнут током исељења

Александра Вуловића, јавног извршитеља, напала су непозната лица приликом спровођења правноснажне и извршне одлуке суда, саопштила је Комора јавних извршитеља.

Физички напад на јавног извршитеља Александра Вуловића догодио се јуче приликом принудног исељења у Београду.

Комора јавних извршитеља најоштрије осуђује напад на јавног извршитеља Александра Вуловића и апелује на надлежне органе да предузму потребне мере и одговорно лице за напад приведу правди.

"Овај догађај је још један у низу све учесталијих напада и покушаја да се насилним путем спречавају судски поступци и јавни извршитељи онемогућавају у предузимању радњи у оквиру јавних овлашћења које им је поверила Република Србија, и које су законски дужни да предузимају", саопштила је Комора јавних извршитеља.

Поручују да су као професионално удружење јавних извршитеља, више пута указивали, како надлежним органима, тако и јавности, на околности у којима извршитељи обављају своју делатност.

Додају да су извршитељи изложени разним видовима притисака и напада, који су, како наводе, усмерени на спречавање и ометање спровођења извршења.

"Очекујемо да ће надлежни државни органи предузети потребне мере ради привођења правди починилаца овог напада, као и ради обезбеђења свих услова за несметано и безбедно обављање послова из надлежности јавних извршитеља", наводе у саопштењу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво