Притвор до 30 дана лекару и полицијском службенику 

Судија за претходни поступак Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Београду одредио је притвор до 30 дана лекару Клиничко-болничког центра "Звездара" Н. П. и полицијском службенику А. Ж. Сумња се да је Н. П. сачинио лажну медицинску документацију о лечењу и хоспитализацији осуђеног Ж. В., на основу које је он у више наврата одлагао извршење затворске казне.

Суд је након саслушања осумњичених донео решење којим је одредио притвор због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке. 

Осумњиченом Н. П. се ставља на терет извршење кривичног дела злоупотреба службеног положаја у продуженом трајању, а осумњиченом А. Ж. извршење кривичног дела трговина утицајем у продуженом трајању.

Према осумњиченој Б. Ђ, није предложено одређивање притвора, као ни према осумњиченом И. В. који се налази на издржавању казне затвора.

Против наведеног решења осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе у року од три дана од пријема решења кривичном ванпретресном већу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Београду, наводи се у саопштењу.

Припадници МУП-а ухапсили су раније данас Н. П. (1978), лекара Клиничко-болничког центра "Звездара" због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја, и А. Ж. (1979) полицијског службеника Полицијске управе за град Београд због сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем.

У овој акцији, коју су припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције (УКП), извели у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапшена је и Б. Ђ.(1961), адвокат из Београда, која се терети да је извршила кривично дело трговина утицајем у подстрекивању, а кривичном пријавом за исто кривично дело обухваћен је и Ж.В. (1987) који се налази на издржавању затворске казне.

Сумња се да је Н. П. сачинио лажну медицинску документацију о лечењу и хоспитализацији осуђеног Ж. В., на основу које је он у више наврата одлагао извршење затворске казне, иако није ни лечен у КБЦ "Звездара", наводи се у саопштењу МУП-а.

Томе је посредовао полицијски службеник А. Ж., тако што је на основу усмених налога адвоката Б. Ђ. и осуђеног Ж. В позивао осумњиченог лекара Н. П. и договарао сачињавање лажне документације. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво