Полицајци ухапшени због сумње да су злоупотребили положај

Због сумње да су злоуптребили положај, у две одојене акције ухапшена су два полцијска службеника.

С. Н. (1989) терети се да је као као радник на управним пословима Полицијске станице Сурчин, без обављеног техничког прегледа и потврда о плаћеним таксама, продужио регистрацију за више моторних возила, а власницима возила издавао регистарске налепнице, наводи се у саопштењу МУП-а.

Како се додаје, претресом викендице осумњиченог, полиција је пронашла 358 предмета о извршеним регистрацијама моторних возила и 74 бланко регистрационе налепнице.

М. Б. (1983) из Полицијске станице Чајетина сумњичи се да је крајем 2018. и почетком 2019. године, по претходном договору са власницима угоститељских објеката на територији Златибора, у више наврата доајвљивао када би полиција могла да дође у контролу.

Сумња се да је на тај начин М. Б. омогућио да угоститељски објекти несметано обављају своју делатност и ван радног времена.

М. Б. се терети и да је једној женској особи из Чајетине јавио је да одмах напусти подручје Златибора, јер је наложено њено хапшење.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће бити, уз кривичну пријаву, приведени надлежним тужилаштвима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 22. мар 2019, 16:54) - anonymous [нерегистровани]

policija

to su posteni i casni ljudi koji rade najopasnije poslove ali uvek se nadje neko ovakav koji je spreman da ukalja casnu uniformu.zar tehnicki pregledi nisu uvrsteni u automatsku kompijutersku mrezu.treba to stavit i da svaki policijski automobil ima kompjuter i da kamera cim registruje vozilo,policajac zna da li ima vozacku dozvolu,valjanu saobracajnu i osiguranje i da li je vozilo ukradeno.