Mинистарство тражи извештај о злостављању ученика на Вождовцу

Министарство просвете, науке и технолошког развоја тражило је од директора ОШ "Карадорђе" на Вождовцу да достави извештај о инциденту који се наводно догодио 4. марта, након што су поједини медији објавили да су једног ученика штапом силовали вршњаци у дворишту школе и то снимили мобилним телефоном.

Танјугу је у том министарству речено да је Тим за заштиту од насиља и дискриминације контактирао директора Милана Жегарца и предузео све неопходне мере у складу са процедуром и имајући у виду најбољи интерес детета.

Наводе и да министарство неће излазити у јавност са детаљима, будући да се ради о осетљивој ствари.

Поједини медији објавили су тврдње оца ученика четвртог разреда ОШ "Карађорђе" да су његовог сина двојица вршњака из одељења најпре вређала, а потом и силовала мотком у дворишту школе, све време снимајући сцене злостављања.

Отац тврди да се то догодило 4. марта око 17 сати када су дечаци изашли из школе.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 19. мар 2019, 19:38) - anonymous [нерегистровани]

SPORT

Ne uzvracajte na nasilje nasiljem! Postoje i druga resenja koja razvijene zemlje vec odavno primenjuju. Nasilje nije je resenje, vec circulus vitiosus. Nasilje radja nasilje. Zbog toga , ajmo svi zajedno da promenimo stvari preko sporta. Ja Vas molim da lobirate u ministarstvu prosvete za povecavanje broja casova fizickog vaspitanja i sporta odmah! Sport dokazano sprecava ovakve oblike nasilja. Ovo je naucna metoda koja se primenjuje na Islandu i Finskoj i dokazano smanjuje vrsnjacko nasilje. Ako ste dobro zapazili, ovakav oblik nasilja se multiplicirao sa pojavom interneta, raznih rijaliti programa, nasiljem na televiziji itd. Kao i to kad su deca postala lenja, mrzovoljna i debela. Sve su to faktori koji su doprineli ovakvim pojavama. Jos jednom molim sve roditelje da lobiraju da se uvede obavezno bavljenje nekim sportom, plivanje, tenis, kosarka, fudbal, sta god bilo. To je i zdravo a i ovakve pojave bi se svele na minimum. Trazim da neko od nadleznih institucija i organa ozbiljno shvati uspesnost ove metode. A i mi kao roditelji i pojedinci mozemo puno toga uciniti lobirajuci da se ova metoda sto brze uvede. Sport " prazni " agresiju kod mladih i to je naucno dokazana metoda. Znaci dzaba prazne price kad svi mozemo delovati preko sporta.

(уторак, 19. мар 2019, 17:19) - anonymous [нерегистровани]

Nasilje u skolama

Taj kraj je odavno poznat po nasilju medju vršnjacima u skolama. Ako dete nije član neke navijačke grupe, ako nije "dobar" sa lokalnim delikventima, ako ne pomaže nekome da diluje drogu, i maltretira druge, ako je dete pametno, dobrog vladanja, sa odličnim ocenama, osudjeno je na ovakve i gore košmare, koji ostavljaju doživotne traume. Svu tu agresivnu, degenerisanu, emotivno osakaćenu decu, koja svojim ponašanjem reflektuju neljubav i varvarstvo svojih roditelja, treba poslati u "kamp vaspitanja" u neke zapuštene krajeve Srbije, bez telefona, kompjutera, uz strogi nadzor policije, socijalnih radnika i psihijatara, da sa mukom, crnačkim radom kopaju i obradjuju zemlju, od koje bi jeli plodove svog truda. Ali to se ne dešava. Takve, buduće ubice, lopove, silovatelje i ostale psihopate sa svih strana podržavaju i ohrabruju u zverstvima. Ipak, kosmička pravda teži da uspostavi svoj balans, pa takvim, budućim psihijatrijskim slučajevima uglavnom njihova deca naprave pakao na zemlji. Šteta je samo za svu tu dobru i talentovanu decu koja su postradala od takvih i sličnih ludaka. A sramno je što nadležne institucije gledaju poluzatvorenih očiju na sve to.