Тужилаштво тражи притвор за осумњичене за насилничко понашање у згради РТС-а

Тројица осумњичених за насилничко понашање приликом упада у зграду РТС-а учесника протеста "Један од пет милиона", саслушани су у Вишем јавном тужилаштву у Београду након чега је тужилаштво предложило суду да им одреди притвор, сазнаје Танјуг.

Они су саслушани због кривичног дела насилничко понашање на јавном скупу. О предлогу за притвор у току дана одлучиће судија за претходни поступак Вишег суда у Београду.

У питању су двојица осумњичених за уношење моторне тестере у зграду Јавног сервиса, док је трећи осумњичен за напад на полицајца.

Због упада у зграду РТС-а у суботу у време емитовања Дневника, поред ових осумњичених који се терете за кривично дело, шест окривљених је већ осуђено на 30 дана затвора због прекршаја "дрско и безобзирно понашање" из Закона о јавном реду и миру, а један на новчану казну од 20.000 динара.

Поводом најава да ће председник Александар Вучић затражити од надлежних да ослободе оне који су прекршајно кажњени, председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић рекао је да је законски и по Уставу могуће помиловање председника Републике, али и да полиција може да одустане од захтева за прекршајни поступак.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 19. мар 2019, 19:17) - anonymous [нерегистровани]

Narodna milicija

Stavite ih u istu ćeliju sa Babićem, Simonovićem i Jutkom

(уторак, 19. мар 2019, 16:59) - Deda Pera [нерегистровани]

Najstrožije osuduti...

Njih dvoje sa maskama i motornom testerom , kao i onog trećeg što je napao policiju treba najstrožije osuditi za primer drugima da takvo ponašanje ne može da se toleriše.

(уторак, 19. мар 2019, 14:37) - anonymous [нерегистровани]

selekcija

ne moze se neko kaznjavat a drugom gledat kroz prste.Tako se salje pogresna i jako stetna poruka .

(уторак, 19. мар 2019, 14:35) - anonymous [нерегистровани]

mile

Ćorka pa da se nauče malo pameti.

(уторак, 19. мар 2019, 14:29) - Milica [нерегистровани]

Nasilje

Svako nasilje treba kazniti.

(уторак, 19. мар 2019, 14:10) - anja [нерегистровани]

xxx

I treba ih izvesti pred lice pravde. Ne moze u ovoj zemlji da se ne postuju zakoni.