Краљево, ухапшени због пореске утаје

У Краљеву ухапшене две особе због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела прање новца, злоупотреба положаја одговорног лица и пореска утаја.

Ухапшени Н. Ј. (1988), власник "Н. Ј. Тимбертрејда" и Г. М. (1963), одговорно лице "Експрес пинка" се сумњиче да су у 2018. години, примили и књижили улазне рачуне са неистинитом садржином, на основу којих су извршили плаћања у износу од око 6.224.000 динара према привредним субјектима "Дени стил", Национална задруга "Спас" и "Ер Палас" , иако су знали да до стварног промета робе није дошло.

Педесетчетворогодишњи мушкарац, одговорно лице "Дени стила" и Националне задруге "Спас" и 65-годишњи мушкарац, одговорно лице "Ер Паласа", су затим, како се сумња, подизали новац са рачуна ових привредних субјеката и давали га осумњиченом Г. М., задржавајући накнаду у износу од два до четири одсто.

Сумња се да је Г. М., узимајући такође део за себе, новац даље давао осумњиченом Н. Ј.

На овај начин је оштећен буџет Републике Србије за износ од 974.300 динара.

Осумњиченима Н. Ј. и Г. М. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву .

Кривична пријава у редовном поступку биће поднета против педесетчетворогодишњег и шездесетпетогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да су извршили кривична дела прање новца и злоупотреба положаја одговорног лица.

Такође, против 75-годишњег и 48-годишњег мушкарца биће поднета кривична пријава за кривично дело фалсификовање исправе, јер се сумњиче да су својим потписима оверавали исправе са неистинитом садржином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво