Заплена девиза у немачком и пољском аутомобилу

На прелазу Градина је у два одвојена случаја спречен покушај преноса непријављених девиза укупне вредности готово 90.000 евра. Новац је пронађен у возилима страних регистрација.

Цариници су запленили девизе на Градини 14. марта у аутомобилу "киа" немачких регистарских ознака.

Ка својој матичној земљи путовала су двојица држављана Немачке, турске националности. Иако су изјавили да, поред личних ствари, са собом носе по 5.000 евра, детаљним прегледом утврђено је другачије стање.

У торбици коју је 49-годишњи сувозач носио око појаса испод јакне, откривено је 60.000 непријављених евра, док је код возача пронађено 10.000 евра. Обојици је враћен износ од по 10.000 евра, колико је дозвољено да се преноси преко границе без пријављивања.

Истог дана у подне, на том прелазу спречен је још један покушај преноса непријављених девиза, овог пута у БМВ-у пољских регистарских ознака, којим су из Пољске ка Турској путовала два путника турске националности.

Цариници су тада, најпре у касети испред сувозачевог седишта пронашли више од 14.000 америчких долара умотаних у папир. Убрзо је и у футроли за наочаре откривено 1.200 долара и 700 евра, да би на крају и код сувозача била пронађена сума од 11.200 евра.

У оба случаја је новац који прелази дозвољени лимит од 10.000 евра привремено задржан до окончања прекршајног поступка.

број коментара 0 пошаљи коментар