Томпуси, сир и калупи за торте у "сивом" магацину на Дорћолу

У заједничкој акцији Управе царина и Пореске управе у једном "сивом" магацину у самом центру Београда откривена је нелегална роба вредна више од 28 милиона динара, објављено је на сајту Управе царина.

Претресом објекта на Дорћолу од готово 450 квадратних метара пронађена је огромна количина акцизне и друге робе, без било какве документације о плаћеним увозним дажбинама, наводе цариници.

Утврђено је, објашњавају, да се у већем делу пословног објекта у коме је роба била уредно изложена на рафовима, "а на вратима истакнуто радно време", налази преко 1.800 флаша познатих жестоких пића (вискија, коњака, бурбона... ), 500 флаша познатих страних вина, три витрине за влажење цигара са више од 300 томпуса, као и велика количина кондиторских производа, разног посуђа, кафе, кућних апарата и кухињског прибора.

Занимљиво је, кажу цариници, да су се међу разном опремом за ресторане налазиле и модле за колаче, калупи за торте, млинови за бибер, соковници, као и специјални ножеви за тартуфе...

У другом, мањем делу објекта, додају, били су смештени прехрамбени производи који захтевају посебан третман чувања, попут сухомеснатих производа, лиснатог теста, кечапа, мајонеза и зачинског биља.

Међу прехрамбеним производима нашло се и око 45 килограма меса и месних прерађевина, 30 килограма конзервиране рибе, 17 килограма млека и млечних производа и исто толико разних сирева.

"Они, којима није истекао рок трајања, предати су београдском ЗОО врту, а они којима је рок трајања истекао, упаковани су у 45 картонских кутија и отпремљене у магацин Пореске управе у Лештанима".

Тврди да је реч о личној колекцији

Београђанин (55) који је затечен у магацину, у изјави датој службеницима тврдио је да је "на црно" набављао акцизну и другу робу, коју је складиштио за сопствене потребе, кажу цариници.

"Он је рекао да је сва затечена роба његово власништво, да није намењена даљој продаји, већ да је реч о личној колекцији коју је сакупљао у последњих 30 година".

То што не поседује никакве рачуне за откривену робу правдао је тиме да ју је куповао преко огласа или на путовањима у иностранство, "а да је потврде о плаћеним дажбинама наводно бацао, мислећи да му нису потребне".

Он је по налогу заменика Првог основног јавног тужилаштва у Београду приведен због сумње да је извршио кривично дело недозвољеног складиштења робе и промета акцизних производа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво