Погинуо радник у Сремским Карловцима

Мушкарац стар 46 година погинуо је јутрос у Сремским Карловцима док је радио на поправци крова Светосавског дома.

Како јавља новинар Танјуга, на месту несреће је била полиција и грађевинска инспекција.

У питању је мушкарац из Лесковца, који је живео у Земуну, а био је ангажован на пословима поправке крова Светосавског дома, који се налази поред Саборне цркве у Сремским Карловцима.

Полицији је шеф градилишта пријавио несрећан случај.

"Он је пао са унутрашње стране зграде. У току су били завршни радови на крову, а несрећни радник је, док је био на крову, држао кофу у руци, која га је понела и он је тада пао", каже извор Танјуга.

Зграда, у којој је данас погинуо радник, налази се под ингеренцијом Српске православне цркве, Патријаршије у Београду.

Раније је у овој згради била је смештена администрација Општине Сремски Карловци, а потом је зграда реституцијом враћена СПЦ, од када се налази под ингеренцијом Цркве.

Санација зграде Светосавског дома траје већ неколико месеци.

Наручилац посла и инвеститор је Патријаршија Српске православне цркве (СПЦ), потврђено је Танјугу у Патријаршијској управној канцеларији.

"У току је редовна санација појединих делова зграда, а намена зграде још није опредељена. Наручилац посла и инвеститор је Патријаршија Српске православне цркве, постоје уговори са извођачима, који ће сутра, са осталом документацијом, бити предати надлежној инспекцији", речено је Танјугу у управној канцеларији Патријаршије.

Полицију је о трагедији известио шеф градилишта, а убрзо су на место несреће стигли полиција, инспекција рада и тужилац, који су обавили увиђај.

За неколико дана, кад буде завршена истрага, биће познати узроци трагедије. 

 

број коментара 0 пошаљи коментар