Пуком срећом избегнута трагедија у Младеновцу

Поводом снимка који је објављен на Твитеру са путног прелаза у Младеновцу, на коме се види тренутак судара путничког аутомобила и воза, огласили су се из "Инфраструктуре железнице Србије".

Из Инфраструктуре тврде да су упознати са видео-снимком који се појавио на друштвеним мрежама.

Судар су забележиле и сигурносне камере тог предузећа на путном прелазу "Пијаца" у Младеновцу, наводи се у саопштењу Инфраструктуре.

Из те компаније тврде да је "у четвртак, 21. фебруара, у 7.25, на путном прелазу обезбеђеном друмском сигнализацијом у Младеновцу, код сточне пијаце, на прузи Београд–Ниш, непажњом возача, аутомобил je ударио у путнички воз". 

Приликом судара, уређај путног прелаза на том месту није био у функцији, али је био обезбеђен знацима вертикалне друмске сигнализације, додаје се у саопштењу.

У току су били завршни радови на аутоматизацији путног прелаза. То значи да ни рампе, ни сигнализација нису били у функцији, па су зато рампе биле подигнуте, а сигнализација покривена.

Како се наводи, тај путни прелаз пуштен је у рад 25. фебруара 2019. године, у 14.30.

На снимку се може видети да се аутомобил није зауставио пре путног прелаза, иако су га на то обавезивали знаци вертикалне друмске сигнализације, наглашено је у саопштењу.

"Инфраструктура железнице Србије" снимке са сигурносне камере на том путном прелазу доставила је надлежним државним органима.

Железнице апелују на учеснике у саобраћају да поштују сигнализацију и саобраћајне знакове, јер је, како истичу, то једини начин да се избегну несреће и сачува безбедност саобраћаја на путним прелазима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво