Суђење Дарку Тасићу у Призрену, сведочиће и британски новинар

Пред већем Основног суда у Призрену, којим је председавао судија Артан Сејрани, окончано је саслушање албанског мештанина Мале Круше код Призрена, којег је предложило Специјално тужилаштво Косова у поступку против Дарка Тасића, оптуженог да је током сукоба на Косову извршио кривично дело Ратног злочина против цивилног становништва.

Оптужницом која је резултат истраге мисије Еулекса, Тасић се терети да је током рата 1999. године као припадник МУП-а наводно "учествовао у паљењу и пљачкању кућа породице Хајдари из Мале Круше, као и да је вршио спаљивање већег броја лешева убијених албанских цивила из Велике Круше".

Суд је заказао четири нова термина за наставак главног претреса када ће путем видео-линка бити саслушан и енглески новинар Џон Свини, који је први ушао у Малу Крушу након престанка ратних дејстава.

Тасића у овом процесу заступа адвокат Дејан А. Васић.

"Иако је у овој фази рано за оцену сведока које је предложила специјална тужитељка, могу да кажем да су досадашњи искази неконзистетни, међусобно супростављени, те да нису потврдили оптужбе", рекао је РТС-у адвокат Васић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво