Кутије са лековима сакрио у појасу испод јакне

Цариници су, у сарадњи са полицијом, на излазу граничног прелаза Градина, спречили кријумчарење 480 таблета које је путник сакрио на више места, па и у појасу испод јакне, саопштено је данас из Управе царина.

Прекршај је откривен у понедељак, 18. фебруара, а када је "мерцедес" бугарских регистарских ознака стигао на ред за контролу, бугарски држављанин (53), који се налазио за воланом, рекао је да са собом носи неколико кутија са лековима које је добио на рецепт.

Ипак, царински службеници су прегледом његовог аутомобила открили да медикамената има и више него што је путник пријавио.

Тако је осам кутија са по 30 таблета антиепилептика "ривотрила" пронађено у кеси која се налазила на сувозачевом седишту, а још три кутије истог лека уочене су и у касети аутомобила.

Међутим, то није било све, јер су цариници открили да путник у појасу испод јакне коју је носио на себи крије још пет кутија тог медикамента.

"Ривотрил" се примењује у лечењу епилепсије и болести зависности, али се неретко због психоактивних својстава и злоупотребљава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво