Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Шабан Шаулић, "краљ народне музике", како су га с поштовањем звали, погинуо је у 68. години у саобраћајној несрећи у Немачкој, близу града Билефелда. Посебног гласа и талента, оставио је неизбрисив траг у нашој народној музици.

"Са великим болом и неизмерном тугом обавештавамо вас да је данас престало да куца велико срце и да је утихнуо најлепши глас региона када нас је напустио супруг, отац, деда, кум и пријатељ Шабан Шаулић", објавила је породица Шаулић на Инстаграму.

Жеља породице је да Шабан остане упамћен као велики уметник, непоновљиви певач, али пре свега диван човек који је љубав, којом је несебично даривао све око себе, уткао и у своје песме.

Породица захваљује свима на изразима саучешћа и моли јавност да се и у овим тешким тренуцима достојанствено сачува успомена на Шабана.

Претходно је Шабанов зет Бата Мирковић за Новости рекао да је певач настрадао након удеса у Немачкој.

Како је пренео тај лист, Шабан је аутомобилом кренуо на аеродром када се догодила несрећа.

Возилом није управљао он, већ је имао возача. Наводи се да је са њим био и његов кум. Несрећа се догодила у околини Билефелда, где је Шабан наступао.

Немачки лист Ноје вестфелише наводи да се на ауто-путу 2 код Билефелда на путу за Дортмунд догодила саобраћајна несрећа и да је због тога пут морао бити затворен.

Иако нема потврде да је то удес у којем је страдао Шабан Шаулић, лист преноси да су се сударила два аутомобила у којима су била четири путника, као и да је један од путника подлегао повредама у болници.

Шабан Шаулић био је музичар и продуцент. У току каријере у медијима и од публике је добио надимак "краљ народне музике".

Рођен је 1951. године у Шапцу. Живео је и радио у Београду. Имао је троје деце.

Каријера дуга пола века 

Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао осамнаест година. Године 1985. Раде Вучковић је написао песму "Гордана" коју је Шабан посветио својој супрузи.

Песме "Дођи да остаримо заједно" и "Два галеба бела" сматрају се једним од најбољих икад отпеваних народних песама.

Осим ових песама, велики хитови Шабана Шаулића су били и "Увенуће нарцис бели", "Сине", "Данима те чекам", "Снежана", "Одлазиш, одлазиш", "Позн'o бих те међ' хиљаду жена" и друге.

Појавио се у филму "Сок од шљива" 1981. године.

Одржао је бројне концерте и наступе у земљи и региону, а концертом у Београдској арени 6. октобра 2018. године обележио је предесет година каријере.

Гостујући у емисији Балканском улицом на РТС-у, у октобру прошле године, Шабан Шаулић је говорио о својим песмама, младости, успеху и родитељству.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво