Нападнути фудбалери Напретка Ндијаје и Баха Регис

У крушевачком Пионирском парку, недалеко од стадиона, синоћ су нападнута двојица фудбалера Напретка. Полиција у Крушевцу идентификовала је и привела 30-годишњег суграђанина због напада.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело лака телесна повреда, против осумњиченог ће, по налогу надлежног тужиоца, бити поднета кривична пријава Основном јавном тужилаштву у Крушевцу, саопштио је МУП.

У инциденту који се догодио око 19 часова нападнути су Ибрахим Ндијаје и Самјуел Баха Регис, јавља дописница РТС-а. Напала су их двојица младића.

Портпаролка Напретка Валентина Васић рекла је да фудбалери ничиме нису изазивали хулигане.

"Ндијаје је рекао да су их вређали, али не на расној основи, да они нису одговарали на провокације и да је онда један од њих металним предметом напао Ибрахима с леђа и нанео му лакше телесне повреде", испричала је Васићева.

Истиче да оваквих проблема никада није било. "Он је овде шест година, цео стадион му скандира 'Ибро, Србине'. Он је чиста и добра душа и добар човек који свакако овако нешто није заслужио", поручила је Васићева.

Полиција је, каже, одмах дошла на терен, а фудбалери су пребачени у Хитну помоћ на преглед. Ибрахим је био на Хирургији како би се обавила потребна снимања и искључиле озбиљније повреде.

"Он је физички добро, одмара се, али психички никада више неће бити добро у овом граду и неће се осећати безбедно", сматра портпаролка Напретка.

Др Зорица Михајловић, начелница Ургентног центра Крушевац, каже да је Ибрахим прегледан око 22 часа и да су му констатоване лакше повреде.

"Имао је вишеструке посекотине на глави. Послат је даље на дијагностику, урађен је преглед хирурга и отпуштен је кући са лакшим телесним повредама", каже Михајловићева.

Фудбалери Напретка данас нису тренирали иако у петак играју важан првенствени меч. Неизвесно је да ли ће Ндијаје, љубимац крушевачке публике који већ шест сезона носи црвено-бели дрес, бити у саставу.

"Ибру не боли глава, Ибру боли, познавајући њега, њега боли душа. И ту ћу имати велики проблем, чак не за ову утакмицу, него можда и за цело првенство, јер познавајући њега он је сад поражен", истиче Милорад Косановић, шеф Стручног штаба ФК Напредак.

Крушевачка полиција интензивно ради на утврђивању свих околности самог догађаја. О инциденту су обавештени Основно и Више тужилаштво, саопштено је у МУП-у.

Двадесетпетогодишњи Сенегалац Ибрахим Ндијаје је у крушевачки Напредак дошао крајем 2012. године. Овај град је напустио 2017, када му је истекао уговор, али се вратио почетком 2018.

Семјуел Баха Регис је из Камеруна, а за Напредак је заиграо у јулу прошле године. Има 22 године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво