Случај Ковачевић: Саслушан Брајан Штајнхауер

Амерички студент Брајан Стајнхауер, кога је претукао Миладин Ковачевић, сведочио пред Другим општинским судом у Београду у истрази која се води против Ковачевића, Игора Милошевића и Слободана Ненадовића.

Поступак против Миладина Ковачевића и бивших конзула и вицеконзула Србије у Њујорку Слободана Ненадовића и Игора Милошевића, настављен је саслушањем сведока Брајана Штајнахауера путем видео-конференцијске везе, пред Другим општинским судом у Београду.

Студент Штајнхауер, коме је Ковачевић у тучи у студентском кафићу у Бостону нанео тешке телесне повреде, пред истражним судијом Снежаном Стојановић, навео је да му исплаћено 900.000 долара на име одштете због пропуста државних службеника Конзулата Србије у Њујорку.

Истрага против осумњичених Ковачевића, Милошевића и Ненадовића почела је јуче саслушањем сведока Санела Софтића, Лорене Леви и Розалије Санчез, такође путем видео-конференцијске везе и трајало је готово пет сати.

Очевици туче у студентском клубу у Бостону, која се догодила 4. маја прошле године, сведоче "иза затворених врата", пошто јавности није дозвоњено присуство .

Ненадовић и Милошевић терете се да су издали Ковачевићу привремену путну исправу, иако су знали да америчко правосуђе против њега води кривични поступак и тако му помогли да побегне из САД у Србију.

Амерички државни тужилац уступио је "предмет Ковачевић" српском правосуђу почетком априла, после договора са Владом Србије да породици Штајнхауер исплати суму од 900.000 долара, за трошкове лечења њиховог сина.

Ковачевић се сумњичи да је у тучи у бостонском кафићу нанео тешке телесне повреде Брајану Штајнхауеру, али се терети и за злоупотребу службеног положаја у подстрекавању и фалсификовању исправе.

Саслушање сведока Мелисе Картагена заказано је за сутра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво