Сељими добио позив за разговор у Тужилаштву

Бивши командант Ослободилачке војске Косова Сулејман Сељими изјавио је да је добио позив за разговор са тужилаштвом специјалног суда за ратне злочине почињене на Косову, наводе приштински медији.

Сулејман Сњљими, како се наводи, очекује да ће разговор бити обављен следеће недеље и да не зна у каквом својству је добио позив.

Иначе, Иницијатива младих за људска права – Косово и Иницијатива младих за људска права – Србија осудиле су и саопштиле да се противе одлуци Рамуша Харадинаја да именује Сељимија за свог политичког саветника.

Подсећају да је одлука уследила неколико дана након што је Сељими пуштен на условну слободу, пошто је одслужио више од пет година затвора, а да је осуђен за ратне злочине против цивилног становништва током 1998-1999. године.

Сељими је, иначе, осуђен у случају "Дреничка група", у којем је десет припадника бивше тзв. Ослободилачке војске Косова осуђено због злочина над цивилима током конфликта 1998-1999. године.

Сељими, бивши амбасадор Приштине у Албанији и по расформирању ОВК командант Косовских безбедносних снага, осуђен је 2016. године за мучење цивилног затвореника у импровизованом логору ОВК у селу Ликовац, у општини Србица 1998. и почетком 1999. године.

Његова казна је у жалбеном поступку смањена на пет година и три месеца затвора.

број коментара 0 Пошаљи коментар