Браниоци Срба тврде да су им ускраћени подаци из истраге o Ивановићу

Браниоци Срба, који су крајем новембра ухапшени по налогу приштинског тужилаштва у истрази за убиство Оливера Ивановића, нису задовољни током истраге, јер им, како тврде, није омогућен увид у списе предмета, нити су упознати за које се то конкретне радње њихови клијенти терете. Тројица Срба налазе се у притвору у Подујеву.

Адвокат Дејан Васић који брани Драгишу Марковића, каже да је још у децембру поднео захтев тужилаштву да га обавести о времену и месту спровођења истражних радњи и дозволи увид у списе предмета који се односе на његовог брањеника.

"Тужилаштво до данас то није урадило. Сматрам да део истраге који се односи на мог брањеника не би требало да буде скривен, с обзиром да се он не терети да је директно учествовао нити помагао у убиству Оливера Ивановића", навео је Васић.

Адвокат је потврдио да Марковића у притвору у Подујеву, редовно посећују и он и породица.

Марковић, који је припадник КПС, је осумњичен за кривично дело одавање службене тајне јер је наводно виђен на месту убиству како прича мобилним телефоном.

Адвокат Негован Шарановић који брани Недељка Спасојевића, такође припадника КПС, каже за Танјуг да његов брањеник још није испитан пред приштинским тужилаштвом поводом кривичних дела за која се терети, нити су (обојица) упознати са чињеничним описном радњи кривичних дела за која се терети.

Спасојевићу се на терет ставља "тешко убиство у помагању", као и недозвољено држање оружја, које му је пронађено у кући на тавану.

Његов бранилац каже да тужилаштво до сада није контактирало ни њега нити Спасојевића поводом кривичног поступка који је у току и да је притвор "једино о чему се расправља, а за то како тврди нема аргументованих доказа". Кривичну пријаву није добио, нити неки документ тужилаштва који се тиче истражног поступка. Упознат је само са решењима суда о одређивању и продужењу притвора.

Трећи осумњичени у овој истрази, Марко Рошић, недавно је отказао пумоноћје спрским адвокатима и ангажовао адвоката Албанца. За Рошића медији пишу да је познат у Косовској Митровици као навијач Партизана.

Сва тројица се налазе у притвору у Подујеву који им је одређен 24. новембра 2018.

Притвор им је у међувремену продужен и може да траје до 23. фебруара, када ће суд поново размотрити да ли и даље стоје разлози за продужење притвора.

Основни суд у Приштини је према писању тамошњих медија, 24. јануара издао налог за хапшење потпредседника странке косовских Срба Српска листа Милана Радоичића, чије је хапшење било покушано у истој акцији крајем новембра када су похапшена друга тројица. Радоичић је у међувремену испитан у Београду.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред улаза у седиште своје странке у Косовској Митровици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво