Сари Видак још седам дана кућног затвора

Београђанка Сара Видак (21), која је јесенас у Црној Гори осуђена на четири месеца затвора због напада на судију Прекршајног суда у Котору Јелену Станишић у августу 2018. године, неће ићи у затвор на издржавање казне, већ ће бити још седам дана у кућном затвору у свом стану.

Наиме, након процедуре за извршење стране судске пресуде по замолници Основног суда у Котору, Виши суд у Београду јој је преиначио казну на месец дана кућног затвора без електронског надзора.

У казну ће јој бити урачунато време проведено у притвору у Црној Гори, рекла је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Београђанка је у притвору била од 14. августа до 5. септембра, односно 23 дана, тако да јој, остаје да издржи још седам дана кућног затвора.

Олакашавајуће околности које је ценио црногорски суд – да Видакова није осуђивана, да је млада, као и да се коректно држала за време трајања поступка, без отежавајућих околности, Виши суд у Београду је оценио као "нарочито олакшавајуће", па јој је ублажио казну испод минималне законске казне.

Видакова, која има и српско и канадско држављанство, осуђена је за кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Она је, према пресуди, 14. августа напала судију Прекршајног суда у Котору Јелену Станишић у просторијама суда након што је њеном момку изрекла казну за саобраћајни прекршај.

Најпре јој је, како пише у пресуди которског суда, препречила шток од врата, уз питање "Које је твоје презиме? Чуће се за ово!", а потом ју је, како пише у пресуди, ударила по десној шаци, стегла јој зглоб, а онда и "заврнула" руку.

Видакова и њени адвокати су све време тврдили да је судија њу најпре вербално и физички напала, а када је наводно схватила шта је урадила, оптужила је девојку да ју је напала док је обављала дуžжност.

Ова пресуда је донета у складу са Уговором између Србије и Црне Горе о међусобном извршавању судских одлука у кривичним стварима из 2009. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво