Ухапшени осумњичени због разбојништва и напада на службено лице

Две особе су ухапшене због постојања због постојања основа сумње да су извршили кривична дела разбојништво, напад на службено лице у вршењу дужности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштио је МУП.

Д. А. (1976) и М. Т. (1986), из Београда, се сумњиче да су у петак око 18:30, маскирани ушли у мењачницу у Банатском Карловцу и уз претњу пиштољем од радника одузели 1.200 евра и око 350.000 динара, након чега су се удаљили у непознатом правцу, саопштио је МУП.

Полицијска патрола је на улазу у Панчево покушала да заустави возило, марке "алфа ромео", у којем су се налазили осумњичени, али се возач оглушио о наредбу, а када је потера окончана двојица осумњичених изашла су из заустављеног возила и уперила пиштоље у правцу полицијских службеника.

Полицајац је потом једном од осумњичених, који је репетирао пиштољ, успео да избије оружје из руке и савлада га, док је други осумњичени покушао да побегне, али су га у близини сустигле и савладале друге полицијске патроле.

Претресом осумњичених и возила које су користили пронађена су два пиштоља, једна бомба, панцир, две радио станице, бејзбол палица, муниција различитог калибра, као и новац који су противправно присвојили из мењачнице.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном Вишем тужилаштву у Панчеву.

број коментара 0 пошаљи коментар