Перишић на привременој слободи

Бивши начелник Генералштаба ВЈ Момчило Перишић биће пуштен на привремену слободу током празничне паузе у раду Хашког трибунала. Пензионисани генерал ВЈ Драгољуб Ојданић остаје у притвору.

Судско веће одлучило је да бившег начелника Генералштаба ВЈ Момчила Перишића привремено ослободи од 22. децембра до 9. јануара, током празничне паузе у раду Хашког трибунала. Тужилаштво се противило Перишићевом захтеву.

Генерал Перишић оптужен је за подржавање и помагање артиљеријских и снајперских напада са положаја Војске Републике Српске на цивиле у Сарајеву 1992-95, као и убиства Муслимана у Сребреници у лето 1995.

Терети се и што није спровео истрагу и казнио починиоце ракетног напада на Загреб са положаја снага Републике Српске Крајине у мају исте године.

У одвојеном поступку, судско веће Трибунала одбило је захтев пензионисаног генерала ВЈ Драгољуба Ојданића да буде привремено ослобођен.

Веће председавајућег Ијана Бономија оценило је да за ослобађање из хуманитарних разлога нису довољни здравствени разлози које je Ојданић навео у свом захтеву, будући да он има примерену медицинску негу у судском притвору у Схевенингену.

Генерал Ојданић, оптужен за злочине над косовским Албанцима 1999, у притвору чека на пресуду после суђења које је завршено минулог лета.

Заједно са њим, суђено је и бившем председнику Србије Милану Милутиновићу, некадашњем потпредседнику Савезне владе Николи Шаиновићу и генералима Небојши Павковићу, Владимиру Лазаревићу и Сретену Лукићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи