Kомандант ОВК Насер Краснићи саслушан у Приштини

У протекла два дана у просторијама Еулекса у Приштини саслушан је бивши командант тзв. ОВК за област Паштрик Насер Краснићи, који је био оптужен за ратне злочине у предмету "Клачка", али је касније ослобођен.

Насер Краснићи и његов адвокат Флорин Вертоп нису желели да дају изјаве након саслушања, јавила је приштинска Т7.

У Специјализованом тужилаштву у Хагу до сада су саслушани бивши команданти оперативних зона тзв. ОВК Рустем Мустафа и Сами Љуштаку.

Специјални суд за ратне злочине формиран је да би истражио ратне злочине, које је тзв. ОВК починила над Србима, нелојалним Албанцима и припадницима других припадника мањина на Косову током и после последњих сукоба.

Како се очекује, пред судом ће се наћи око 100 бивших припадника тзв. ОВК и сви они ће бити испитани о околностима ратних злочина који се помињу у извештају швајцарског дипломате Дика Мартија за период од 1998. до краја 2000. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи