Љуштаку одлучио да се брани ћутањем

Бивши командант тзв. ОВК Сами Љуштаку одлучио је да се брани ћутањем на саслушању које је одржано у Специјализованом тужилаштву у Хагу.

Саслушање је трајало кратко, свега три сата, преноси приштинска Коха онлајн.

КТВ је, позивајући се на своја сазнања, јавила да је Љуштаку, који је био задужен за оперативну зону Дреница, одлучио да се брани ћутањем.

Позивајући се на изворе блиске Специјалном суду, ова телевизија пренела је да је зато саслушање и трајало кратко у односу на саслушање команданта Рустема Мустафе.

Мустафа је, наиме, саслушаван два готово цела дана, односно више од 16 сати.

С обзиром на одлуку да се брани ћутањем, Љуштаку ће се, како се наводи, одмах вратити на Косово.

Исмаил Тара у Хагу 17. фебруара

У низу бивших припадника тзв. ОВК, који ће бити саслушан у Хагу је и бивши командант ОВК у зони Ораховца, Исмет Тара, познатији као командант Хоџа.

Тара ће биће саслушан у Специјализованом тужилаштву у Хагу, 17 фебруара.

"Поносан сам на велику бескомпромисну помоћ албанског народа и борбу бораца за слободу Косова", рекао је Тара, пренео је приштински портал Зери.

Њега је тужилаштво на саслушање позвало као осумњиченог, а Зери примећује да ће Тара бити саслушан 17. фебруара. Тога дана 2008. Приштина је донела једнострану одлуку о проглашењу косовске независности.

Позив је команданту Хоџи стигао 20. децембра прошле године.

Тара је један у низу бивших припадника тзв. ОВК, који ће бити саслушан у Хагу о околностима под којима је ОВК вршила ратне злочине над – Србима, нелојалним Албанцима и припадницима других мањинских заједница, а очекује се да ће их бити позвано око 100. 

Саслушања бившких припадника тзв. ОВК почела су 14. јануара у Хагу и до сада су саслушани команданти Лапа и Дренице – Рустем Мустафа и Сами Љуштаку.

За сада је само Сабахајдин Цена саслушан у канеларије специјалног тужилаштва у Приштини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво