Кријумчарени рендген апарат и ветеринарски операциони сто

Цариници су на улазу граничног прелаза Келебија, у пртљажнику аутобуса запленили непријављни рендген уређај са пратећом опремом и сто за хируршке интервенције над животињама, саопштила је Управа царина.

Када је 11. јануара у 21.30 аутобус неготинских регистарских ознака на линији Беч - Кладово стигао на ред за контролу, сви путници и возачи су одречно одговорили на питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве.

Међутим, приликом прегледа пртљажника и полуприколице аутобуса, испоставило се да је један од двојице возача, 56-годишњи држављанин Србије из Неготина, ипак прећутао нешто.

Након што су цариници открили непријављену робу у пртљажнику, он је рекао да је реч о ТА пећи и витрини које је понео за пријатеља.

Прегледом робе установљено је да се ради о расклопљеном половном рендген апарату марке "сименс" и пратећој опреми, као и операционом столу за животиње, о чему возач наводно ништа није знао, јер је робу превозио на наговор пријатеља из Беча.

Пријатељ који га је замолио за услугу му није рекао колико роба коју треба да превезе вреди, већ само да ју је "узео из магацина и да за њу ништа није платио".

Управа царина подсећа путнике да обрате пажњу на то о каквој роби је реч када желе да је "само превезу за некога", јер, уколико се испостави да се на њу плаћају царинске дажбине, а роба није пријављена, онај који је превози наћи ће се у прекршају.

број коментара 0 пошаљи коментар