Најсу за одбрану Љуштакуа 2.200 евра по дану

Џефри Најс, који ће пред Специјалним судом у Хагу бранити бившег припадника ОВК Самија Љуштакуа, тражио је од косовског тима 2.200 евра по дану и надокнаду путних трошкова, пише "Зери".

Лист подсећа да је Најс у Хашком трибуналу био тужилац у поступку некадашњем председнику Србије и СРЈ Слободану Милошевићу, којег је називао "балканским касапином" и тврдио да има доказе за његове наводне злочине.

Подсећа се такође да Милошевић није доживео пресуду Хашког трибуна.

Најса је као адвоката сада ангажовао Сами Љуштаку кој се борио против, како се наводи, режима Милошевића.

Он ће представљати одбрану за бившег команданта Дреничке зоне, пред Специјализованим већима у Хагу.

Џерфи Најс ће од сада па надаље бити у косовском тиму и то не само у одбрани Љуштакуа.

Зери пише да је то потврдио и Дритон Љајчи који води Канцеларију задужену за помоћ оптуженим припадницима ОВК.

Љајчи је рекао да је Џефри Најс је ангажован да буде део одбране команданта Дреничке зоне, Самија Љуштакуа.

Када је реч о средствима, која су потребна да би се платио адвокат какав је Џефри Најс, она ће бити додељена из косовског буџета. Према документу који поседује Канцеларија за заштиту оптужених, види се да је Британац тражио 2.200 евра за дан одбране Љуштакуа, као и за путне трошкове.

"Новац је опредељен и очекујемо да се сусретнемо са адвокатом Најсом у Хагу. Али, чекамо и на усвајање косовског буџета како би све било у реду", навео је Љајчи.

Додао је да ће се усвајањем буџета определити и свота за плату Најса и остале адвокате који су ангажовани у том процесу.

Специјални суд је основан у августу 2015. године, а овај орган је после више од две године почео да позива на испитивање бивше припаднике и команданте ОВК-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво